Michel Platini kijelentette, hogy az Uefa kongresszusi sportfogadás beszédében egyértelmű lelkiismerete van

A korábbi francia kapitányt a Fifa etikai bizottsága engedélyezte, hogy szerdán nyújtsa be az Uefa kongresszusi beszédét, annak ellenére, hogy négyéves tilalmat adott a helytelen kifizetés ellen. >

Platini azt mondta: „Biztosítsd, hogy tiszta lelkiismeretem van, hogy meg vagyok győződve arról, hogy nem tettem el a legkisebb hibát, és folytatom a jogi csatát. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek ebben a szobában, akiknek Bet365 internetes sportfogadás bátorsága és lojalitása volt az elmúlt hónapokban, hogy támogasson engem. ”

Platini elmondta a kongresszust: show a piac előtt…

„Világszerte több millió ember számára a futball… láng.Kilenc éve sok együtt dolgoztunk a láng fejlesztése és megőrzése érdekében. ”

Miután kifejtettem, hogy a labdarúgás„ jó úton halad ”, Platini figyelmeztetett, hogy a„ súlyos visszaélések ”még mindig aláássák a sportot. „Továbbra is egyensúlyba kell hoznunk a sport realitásait és a gazdasági érdekeket,” mondta.

A decemberi Platinit etikai jogsértésekben bűnösnek találták, hogy 2011-ben fizessen 2 millió svájci frankot (1,5 millió font) a Fifától. A 61 éves francia és az egykori Fifa elnöke, Sepp Blatter decemberben nyolcéves tilalmat adott meg a világ labdarúgó-irányító testülete által a Bet 365 vitatott fizetés ellenében , készítette Blatter.Ezt a decemberi döntést egy Fifa fellebbviteli testület februárban hat évre csökkentette. megítélése szerint a kifizetés „tisztességtelen” és „összeférhetetlenség” volt. A Blatter várja a tilalom elleni fellebbezés eredményét.

A 2007-es Uefa elnökévé vált Platini-t az alelnök, Michael van Praag vagy a szlovén szövetségi vezető Aleksander váltja fel. Ceferin.