Colin Kaepernick a riasztás ellen szól egy újjászületett gonosz ellen

Az elnyerést a korábbi San Franciscó 49ers-féle hátborzongató beszélt arról a fiatalról, akitől remélte, hogy inspirál. „Nemcsak a felelősségem, hanem az összes olyan személy felelőssége, akik kiváltságos helyzetben vannak, hatalmi pozíciókban, hogy továbbra is harcoljanak velük és felemeljék őket, felhatalmazzák őket” – mondta. „Mert ha nem, akkor bajba kerülünk a problémában.” 50 lenyűgöző olimpiai pillanat 13: Tommie Smith és John Carlos salute | Simon Burnton Tudjon meg többet

Mégis, bár nagyra becsülik a becsületét, Kaepernick még mindig nincs munkájában.Az NFL gazdag csapattulajdonosai, amint az Amerika parancsnokának unibet sportfogadás bónusz felelnek meg, meggyőződtek róla.

Két év múlva, amikor Kaepernick először leült az amerikai nemzeti himnusz előtt egy szezon előtti játék előtt, utána kíváncsi újságíróknak mondja: „Nem fogok felállni, hogy büszkeséget mutassak egy olyan zászlóra, amely elnyomja a fekete embereket és a színeket. Számomra ez nagyobb, mint a labdarúgás, és az én részem önző lenne, ha másképp nézek. Vannak testek az utcán, és az emberek fizetett szabadságot kapnak, és elpusztítják a gyilkosságot.

A hátvéd a 49-es évek színeit viselte, akit a Super Bowlhoz vezetett 2013-ban.A negyedik és az utolsó szezon előtti játékban azt javasolta, hogy az ülések helyett a himnusz alatt egy térdre kell mennie, a tisztelet jeleként, valamint a Fekete Élet Életének nevében tett tiltakozásként. mozgalom. A gesztus más NFL játékosokkal fogott, de dühös választ váltott ki az Egyesült Államok hamarosan megválasztott elnökéből, aki, miután hatalomban volt 2017-ben, felkérte az NFL csapattulajdonosait, hogy tegyenek olyan játékosokat, akik követték Kaepernick példa.Play Video 2:52 Tekintettel térdre: két évvel később, hol áll az NFL? – videó magyarázó

Donald Trump korai lépést tett azon törekvéseiben, unibet online fogadási útmutatók hogy elrontja az amerikai faji sebeket.Ezt a politikát a gondolat, a szó és a cselekedet követte, dicsérve a neonáciákat, ugyanakkor csak a legritkább és legszomorúbb elismerést kapta a fekete embereknek az amerikai élethez való hozzájárulásáért.

Néhány nappal a kedd 50. évfordulója alkalmából egy esemény, amelyben két afroamerikai sportadat vett magára a civil jogok elleni küzdelemben.A Rosa Parkokkal ellentétben, akiknek a fehér személyre való lemondását csak egy maroknyi, vagy akár Kaepernick tanúja látta el, Tommie Smith és John Carlos egy olyan arénában játszottak, amely nem lehetett volna nyilvánosabb.

Ha eléggé öreg volt ahhoz, hogy megnézze a két fekete sprintert az olimpiai dobogóra 1968. október 16-án, valószínűleg nem feledkezett meg a tapasztalatról – a rágásról, az izgalomról -, hogy figyelje őket, hogy ököllel emeljék a fekete hatalomban álltak, a fejük kissé meghajlottak, miután megfordult a nemzet zászlója felé, amikor a Star-Spangled Banner-t játszották a 200 m-es döntőt követő Mexikói érem ünnepségen.

Mindegyikük fekete bőrkesztyű a felemelt ököllel: Smith jobbra, Carlos balra.Velük állt egy magányos fehér férfi, Peter Norman, Ausztrália, az ezüstérmes győztese. Norman, aki meghallgatta, hogy Carlos elhagyta a kesztyűit a sportolók faluban, azt javasolta, hogy megosztják az egyetlen párot, ami úgy tűnt, hogy kiegészíti a szimbolizmust.

Egy pillanat villamosító erejében 1968-as világméretű politikai és kulturális felkelés éve volt, nem sokan észrevették, hogy az USA-ban lévő két férfi cipőfűző volt, fekete lábukkal zokni, ami szegénységet jelent.Smith fekete sálat is viselt, míg Carlos egy nyakláncot húzott a nyakába – mondta, azt mondta, hogy „az egyének számára, akiket lynched vagy unibet online fogadási megöltek, és hogy senki nem mondta egy imát” .Colin Kaepernick az NFL-n kívül van, de sokkal erőteljesebb, mint valaha. Tovább

A stadionban felléptek, és a következő nap újságoszlopaiban forgatták őket. – A fekete Amerika meg fogja érteni, mit csináltunk ma este – mondta Smith, és talán fehér Amerika is, de nagyon különböző válaszokkal. Avery Brundage, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság antiszemita, kommunista-ellenes elnöke, aki 1936-ban sikeresen küzdött a Hitler berlini játékai által javasolt amerikai bojkott ellen, elrendelte a csapat vezetőit, hogy küldjék haza, ahol megkapták az első közül sokat halálos fenyegetések a fehér supremacistáktól.Az FBI felügyelete alatt, akik nem tudnak munkát találni, mindketten több mint egy évtizede küzdöttek a rehabilitáció megkezdése előtt.

Most a kulcsfontosságú szereplők a modern polgári jogok elleni küzdelem történetében, a Parkok, Ali mellett. Martin Luther King, Malcolm X és Angela Davis. A pantheon legfrissebb tagja szerencsésebb, mint Smith és Carlos abban, hogy több millió dollárt szerzett a pályafutásából, és támogatja a cipőgyártó céget, amelynek történetében a vita reklámkampányokká vált. De a saját csendes, méltóságteljes tiltakozása ellen egy gonosz ellen, hogy ahogy Smith és Carlos fél évszázaddal ezelőtt felállította a dobogót, elképzeltünk, hogy bizonyos vereségre akarunk lépni, Kaepernick segített emlékeztetni minket arra, hogy csak elrejtett, vár az ideje, hogy újra jöjjön.