A Cricket Australia elhalasztott fizetési megbeszélések megtagadják a „nyilvános vitában” való részvételt

A két fél tárgyalásokat folytat egy új egyetértési megállapodásról, de a tárgyalások meggyengültek, miután az ACA aggályokat vetett fel a női játékosokkal kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban, beleértve a vitatott terhességi záradékot is.

További informális megbeszélésekre került sor. ezen a héten, de a Cricket Australia elhalasztotta a tárgyalásokat az új évig.

„A Cricket Australia elkötelezett a két fél közötti jóhiszemű fogadás bónusz tárgyalásokon, de nem vesz részt egy olyan folyamatban, amely felhívja a játékosokat közvéleményre – mondta egy szóvivő.

„A játékosok megérdemlik a lehetőséget, hogy összpontosítsanak a játékra, és ne zavarják a szakmai és bizalmasan folytatott tárgyalásokat.

„Azon időszakokban, amikor több tízezer rajongó élvezi a BBL mérkőzéseit, és a krikett közösség egy másik boksznap tesztet készít, ezt nem lehet biztosítani, ha az ACA-val folytatott megbeszélések folytatódnak.”

ACA benyújtása A múlt héten a játékosok több „elavultnak tűntek a legjobb és meglehetősen leereszkedő” kérdésekre, amelyek a női kriketterekre vonatkoznak, beleértve a széles körben kritizált záradékot, amelyben arra kérték őket, hogy nyilatkozzanak arról, hogy nem terhesek, mielőtt aláírnák a szerződést. James Sutherland a múlt héten visszatért a kritikusokhoz, mondván, hogy a problémát félrevezetették és a játékosokat nehéz helyzetbe helyezték. A ombudsman vizsgálata a CA terhességi záradékról További információ

„Sok velünk beszélgetett velük az utóbbi időben, hogy jöjjön létre a megfogalmazás…ez megőrzi a nők egészségét és biztonságát, és sportfogadás bónuszok gyermekeiket is – mondta Sutherland az AAP-nak.

„Erős és világos összehangolásunk van az ACA-val…azt mondjuk, hogy megállítja a terhes asszonyt, hogy ne játsszon, vagy nem tudott szerződést aláírni, ez egyszerűen nem ez a helyzet. ”

A terhességi záradékot azóta a tisztességes munkaügyi ombudsman vizsgálta.

Krikett Ausztrália szombaton megerősítette, hogy a független szervezet, melynek feladata az Ausztrália munkahelyi törvényeinek betartása és az azoknak való megfelelés ösztönzése volt, további szerződésekre törekedett. Read more